Automatizarile industriale – avantajele utilizarii acestora

Un domeniu care se bucura in mod permanent de nenumaratele progrese ale tehnologiei este cel al automatizarilor. Acesta este in plina expansiune, elementele de noutate neintarziind sa apara si sa imbunatateasca aceasta arie tehnologica.

In prezent, cresterea insemnata a capacitatii mediilor de stocare, dar si dezvoltarea de echipamente electronice, au contribuit la realizarea unor serii de automatizari extrem de performante, precum sunt cele pe de site-ul nostru tehnovest.ro.

Care sunt avantajele oferite de automatizarile industriale ?

In aria automatizarilor industriale se cuprind o serie de echipamente si piese, ce au scopul de a ajuta la eficientizarea tuturor liniilor de productie. Dupa cum probabil ati observat, principalul nostru scop este de a furniza diverse articole si instalatii precum cuplaje si fitinguri, regulatoare, distribuitoare si cilindri, precum si furtunuri pentru diferite intrebuintari – toate de cea mai buna calitate. Pentru ca punem clientii pe primul loc, ne indreptam in permanenta atentia spre cerintele si nevoile acestora, oferindu-le calitate si rezistenta la cele mai bune preturi.

In continuarea acestui articol va vom prezenta cateva dintre avantajele utilizarii pieselor pe care le promovam in cadrul magazinului nostru online, precum si situatiile in care utilizarea necorespunzatoare a acestora poate aduce anumite dezavantaje.

In zilele noastre, datorita echipamentelor automatizate, toate procesele se realizeaza intr-un timp mult mai eficient, iar rezultatele sunt mult mai bune decat cele pe care le obtineau in trecut oamenii prin munca manuala. Motoarele electrice, cilindrii pneumatici, hidraulicele, sistemele de marcat si retelele de aer sunt numai cateva dintre nenumaratele parti componente ale domeniului complex de automatizari industriale.automatizari

Principalele avantaje ale automatizarilor :

-cresterea vizibila a productivitatii

– imbunatatirea calitatii, precum si cresterea previzibilitatii acesteia 

– evolutia in mod eficient a consistentei serviciilor

Cum pot fi intrebuintate automatizarile pentru a imbunatati functionarea oricarei aplicatii ?

In vederea obtinerii unor rezultate cat mai bune, intr-un timp cat mai scurt, va recomandam utilizarea articolelor pe care vi le punem la dispozitie pe site-ul nostru tehnovest.ro. De altfel, la noi va bucurati de cele mai bune preturi de achizitie de pe piata din tara.

Iata cateva dintre situatiile in care diferitele piese si sisteme de automatizari si-au dovedit eficienta:

 • Reducerea duratei de timp a realizarii diverselor tipuri de operatii prin instalarea automatizarilor potivite;
 • Instalarea de automatizari in locurile in care este necesar un grad insemnat de acuratete;
 • Realizarea unor sarcini ce ar pune in pericol operatorii umani, sarcini care implica un grad de risc destul de ridicat;
 • Inlocuirea persoanelor care executa diverse munci monotone si dificile cu diferite sisteme de automatizari
 • Realocarea operatorilor umani in indeplinirea altor scopuri si inlocuirea acestora cu diferitele sisteme de automatizari in scopuri lucrative
 • Imbunatatire economica insemnata – chiar daca initial se investeste o suma de bani in automatizari, aceasta se recupereaza in timp scurt datorita eficientizarii tuturor proceselor.
 • Posibilitatea executarii unor sarcini care in mod normal depasesc abilitatile umane referitoare la greutate, viteza, volum si alte caracteristici asemanatoare.

In vederea imbunatatiiri nenumaratelor tipuri de aplicatii existente, in cadrul catalogului nostru gasiti o gama variata de piese si sisteme, caracterizate de rezistenta si calitate superioara. La un moment dat, orice tip de aplicatie necesita inlocuirea sau schimbare unei piese din cauza ca aceasta nu mai functioneaza corespunzator sau este foarte uzata.

Suntem constienti cat de important este pentru un client sa gasesca o firma distribuitoare care sa fie serioasa si sa onoreze toate cerintele. Din acest motiv, am dorit si am reusit sa ne dezvoltam in permanenta calitatea serviciilor pe care le oferim.

In functie de necesitate, pe site-ul tehnovest.ro gasiti cele mai bune articole, numai la preturi accesibile :

–  piesele hidraulice – utilitatea acestora este una destul de insemnata atunci cand vine vorba de buna functionare a diverselor aplicatii. Pentru a usura cautarea tuturor, la noi gasiti o serie de astfel de piese pe care le puteti achizitiona direct din magazinul online: cuple cu diferite tipuri de filet, niplu hidraulic (cu filet metric, conic, NPT si con la 37o, cilindric), niplu de ungere (drept, dublu hexagon, cu glisare). Pistolul hidraulic pentru popnituri pe care vi-l punem la dispozitie are in dotare si un sistem vacuum, iar presiunea de lucru a acestuia este de 6,2 bari. Conectarea se face printr-un filet interior, de aceea in vederea realizarii cat mai eficiente a acesteia am inclus in pachetul de livrare si 3 adaptoare menite sa ajute la o conectare cat mai potrivita.

Exista posibilitatea ca multi dintre clientii nostri sa nu se descurce in identificarea piesei de care au nevoie numai prin intermediul datelor tehnice ale fiecarui articol in parte, motiv pentru care fiecare piesa contine si o imagine reprezentativa de care cei interesati se pot folosi pentru a face alegerea potrivita.

furtunurile – sunt componente esentiale ale anumitor aplicatii, fara acestea functionarea fiind imposibila. La noi gasiti diverse game de furtunuri, pentru mai multe tipuri de intrebuintari:

 • Furtun de aspiratie si refulare Teh VO-HD pentru conditii grele
 • Furtun chimic model Teh PK si PH
 • Furtun de transport lichide abrazive – ideal pentru transportarea compozitiilor ca nisipul, pietrisul, cimentul, cerealele si namolul.
 • Furtun pentru sablare antistatic, confectionat din cauciuc ce are insertie textila
 • Furtun spiralat din poliuretan, cu racorduri.

–  rulmentii – acestia se gasesc intr-o mare varietate de aplicatii. Astfel, clientii nostri au posibilitatea de a comanda tipul de rulment potrivit pentru nevoile proprii: cu bile ( FAG-2Z, simple, FAG-2RS, SKF simple sau SKF- 2Z/2RS) sau pe baza de cilindri. Cei care nu sunt familiarizati cu aceste denumiri, se pot orienta folosindu-se de imaginile reprezentative pentru a identifica rulmentul necesar.

piesele electrice – in aceasta categorie se incadreaza derulatorul de cablu electric, un accesoriu menit sa usureze in mod considerabil munca. Acesta poate fi montat atat pe tavan, cat si pe perete si este rezistent la socuri si intemperii. In ceea ce priveste alimentarea, aceasta se face cu ajutorul stekerului. Puterea de consum a derulatorului este de 2300 W, iar tensiunea este de 230 V/50 Hz.

cupla

Oricine isi doreste sa beneficieze de cele mai calitative si rezistente piese de automatizari, poate plasa o comanda de pe site-ul nostru. Aceasta va fi onorata in cel mai scurt timp posibil.

Care sunt situatiile in care automatizarile proceselor industriale prezinta dezavantaje ?

In mod normal, aceastea nu prezinta decat avantaje, insa exista cazuri in care nu dau randamentul asteptat.

– de obicei, modul de functionare al automatizarilor poate fi influentat de modificarea tehnologiilor sau a proceselor de lucru. De altfel, si costurile sunt generate de aceste aspecte.

– alegerea firmei distribuitoare de astfel de piese nepotrivite poate duce la cheltuieli mult mai mari decat s-ar fi asteptat un client. Este nevoie de acordarea unei atentii mai sporite atunci cand se alege colaboratorul.

– daca nu se achizitioneaza modelele de piese de automatizare cu exactitate, exista riscul defectarii intregii aplicatii.

Pe parcursul timpului, automatizarile industriale au evoluat intr-un ritm rapid si eficient. Acestea sunt parte a progresului tehnologic modern, la cresterea caruia au contribuit intr-o mare masura de altfel. Prin intrebuintarea elementelor potrivite, productia poate creste in mod semnificativ, in acelasi timp imbunatatindu-se si calitatea aplicatiilor respective.

Ne dorim ca odata cu trecerea timpului sa ne imbunatatim calitatea serviciilor in asa masura incat sa satisfacem chiar si cele mai exigente cereri. De aceea, le oferim clientilor nostri posibilitatea de a plasa comenzi direct din magazinul nostru online. In acest fel, fiecare este sigur pe faptul ca a comandat articolul de care are nevoie. Mai multe informatii despre serviciile pe care le prestam gasiti pe site-ul companiei tehnovest.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *