Regulatoare presiune aer – generalitati

tehnovest

Instalatiile de aer comprimat sunt deosebit de importante, fie ca vorbim despre segmentul industrial sau de oricare alte domenii in care transportul eficient al diverselor gaze este o prioritate. De fiecare data aceste instalatii trebuie sa pastreze anumiti parametri ai gazelor, in asa fel incat functionarea echipamentelor sa nu prezinte niciun impediment.

In cadrul site-ului nostru, www.tehnovest.ro, veti putea gasi o gama diversificata de sisteme si solutii cu privire la retele de aer comprimat, hidraulice si nu numai. Printre cele mai importante produse destinate proiectarii si intretinerii instalatiilor de aer comprimat se numara asa-numitele regulatoare presiune aer, a caror prezentare generala v-o oferim in cele ce urmeaza.

Ce rol au regulatoarele de presiune aer in cadrul unui sistem de aer comprimat?

In cazul oricarui sistem sau al oricarei instalatii ce utilizeaza aerul comprimat exista un parametru ce trebuie tinut sub control, si anume presiunea la iesire. Aceasta fluctueaza adesea, din diverse motive:

  • Tipul sistemului de pompare este distinct la fiecare instalatie;
  • Ciclurile de admisie/refulare repetate influenteaza presiunea la iesire;
  • Consumatorii solicita suplimentar instalatia si functionarea sa, etc.

Pentru ca fluctuatiile sa reprezinte o problema de domeniul trecutului, gama de regulatoare presiune aer ofera solutia perfecta. Aceste sisteme reusesc sa compenseze si sa tina sub control orice variatii si fluctuatii inregistrate la nivelul presiunii de iesire in orice instalatie cu aer comprimat.

In acest fel, regulatoarele de presiune aer indeplinesc un rol foarte important: pastreaza o liniaritate in ceea ce priveste presiunea la iesire. In orice instalatie de aer sub presiune a carei utilizare impune o precizie maxima, regulatoarele de presiune aer devin astfel esentiale.

Cum alegi corect din gama diversificata de regulatoare presiune aer?

Solutiile oferite de piata sunt multiple, prin urmare inainte de a alege din oferta de regulatoare presiune aer trebuie cunoscuti cativa parametri specifici. Mai exact, lucrurile ce trebuie verificate inainte de achizitie sunt urmatoarele:

  • Natura aplicatiei in care va fi utilizat sistemul;
  • Gradul de precizie necesar;
  • Dimensiunea structurii de transport formata din tubulatura, tevi, furtune etc.;
  • Presiunea (sau plaja de presiuni) la care va functiona intreaga structura;
  • Accesoriile necesare pentru a monta, fixa, intretine si opera cu maximum de eficienta echipamentul.

Daca toate aceste detalii va par mult prea complicate, nu ezitati sa apelati la un specialist in domeniu. Expertii Tehnovest va stau la dispozitie cu informatiile necesare, dar si cu recomandari de produse si accesorii pentru orice tip de aplicatie ce utilizeaza aer sub presiune. Indiferent daca este vorba de achizitia de accesorii si consumabile, de inlocuirea sau echivalarea unor piese componente ori de instalarea unui intreg sistem, consultantii Tehnovest va vor oferi cele mai bune solutii.

Topul gamei: regulatoare presiune aer cu control digital

Produsele disponibile pe piata pot pune in incurcatura persoanele aflate la o prima asemenea achizitie. Nimeni nu va gresi insa atunci cand va alege tehnologia moderna, performanta si aliniata cu trend-ul digital.

Mai exact, este vorba de cele mai performante echipamente de regularizare a presiunii aerului – cele electronice. Deosebirea intre asemenea sisteme si cele clasice consta in faptul ca functioneaza cu maximum de precizie, monitorizand si tinand sub control constant parametrii de lucru pentru instalatia de regularizare.

Regulatoarele de presiune aer cu control digital au in dotare afisaj si optiuni de monitorizare complet digitale pentru orice parametru de functionare. Cand este recomandata utilizarea acestor sisteme? Practic, in orice situatie in care se impune un nivel ridicat de precizie in ceea ce priveste fluxul de aer comprimat necesar instalatiei.

Pentru mai multe lamuriri, va invitam sa contactati expertii Tehnovest, iar pentru achizitii de componente, accesorii si chiar sisteme complet automatizate puteti accesa catalogul online disponibil aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *