Tipuri de furtune pentru agricultura

tipuri de furtune pentru agricultura

Tipuri de furtune pentru agricultura

Furtune pentru agricultura in orice domeniu de activitate automatizarile joaca un rol deosebit de important. Dintre toate segmentele, agricultura nu face exceptie, intrucat si aici au inceput sa fie introduse tot mai multe sisteme, echipamente si utilaje care faciliteaza considerabil sau chiar inlatura in totalitate efortul uman.

Articolul de astazi va fi dedicat in totalitate furtunelor pentru agricultura, prezente intr-o gama variata pe piata autohtona. Tipologia lor, dar si numarul foarte ridicat al producatorilor si al magazinelor de desfacere poate pune in incurcatura persoana aflata in cautarea unui anume tip de furtun. Pentru a aduce putina lumina in acest sector, va oferim in continuare o scurta clasificare a furtunelor realizate special pentru agricultura.

  1. Furtune pentru sisteme de irigatii

Reprezinta unele dintre cele mai cautate tipuri de furtune pentru domeniul agricol, avand rolul de a transporta apa necesara diverselor sisteme de irigatii, de mai mica sau mai mare amploare.

Se prezinta sub forma furtunelor de tip pompier, care pot fi usor rulate si depozitate in timpul sezonului rece. Aceste furtune se regasesc in comert in dimensiuni (diametru si lungime) diferite, pentru a se potrivi oricaror preferinte. Aditional, aceste furtune sunt prevazute cu sisteme de prindere si cuple variate, pentru a garanta adaptabilitatea perfecta la orice solutie cu privire la irigatii.

Rolul principal al acestora este de a facilita transportul apei prin pompare catre suprafetele ce necesita irigare, pentru a asigura o dezvoltare optima a culturilor.

O alta varianta a acestor furtune este reprezentata de conductele sau furtunele plate. Acestea sunt similare cu furtunele de tip pompier, deosebirea fiind data de faptul ca au o protectie suplimentara aplicata (un tratament la suprafata exterioara) pentru a le face mai rezistente la actiunea razelor soarelui si la conditiile de temperatura.

De asemenea, tot in cazul irigatiilor, sunt utilizate si conductele confectionate din polietilena. Acestea pot alimenta cu apa aspersoarele, microaspersoarele sau benzile de picurare, in asa fel incat irigarea culturilor sa reprezinte o misiune dusa la bun sfarsit.

  1. Furtune de aspirare lichide / solide

Furtun aspiratie este unul din acele tipuri de furtune pentru agricultura frecvent utilizate. Aspectul este inconfundabil: realizat din PVC de culori diverse, destul de flexibile, acest tip de furtun include si striatii realizate din PVC mai rigic, pentru a-i conferi rezistenta.

Flexibile, rezistente si usor de transportat, furtunele de aspirare lichide / solide pot fi utilizate optim impreuna cu motopompe, pompe sau hidrofoare.

Cateva dintre lucrarile la care acest tip de furtun isi dovedeste utilitatea sunt:

  • Asanarea sau desecarea anumitor portiuni de teren
  • Curatarea fantanelor si a puturilor
  • Curatarea apelor din lacuri si iazuri
  • Transportul semintelor si cerealelor etc.

Structura flexibila dar si suficient de rigida a acestor furtune spiralate le face sa fie potrivite chiar si in cazul utilizarii lor la semanatoare, prasitoare, erbicidatoare si alte masini agricole.

Pentru operatiunile de asanare, asemenea furtune asigura evacuarea apelor reziduale de pe portiuni de teren inundate, indiferent de continutul acestora. In mod similar, operatiunea de curatare a fantanelor si puturilor poate fi asigurata cu ajutorul acestor furtune, intrucat structura lor permite aspirarea apelor cu continut de particule solide.

In cazul curatarii apelor din iazuri si lacuri situatia este similara, iar pentru transportul semintelor si cerealelor utilitatea acestor furtune este dovedita de multa vreme in domeniul agricol.

Singurele detalii legate de aceste tipuri de furtune pentru agricultura ce mai raman de stabilit sunt grosimea si lungimea necesara, intrucat explicatiile si clasificarea de mai sus lamuresc pe deplin chiar si o persoana neexperimentata in acest domeniu. Pentru a va asigura totusi ca faceti cea mai potrivita alegere, apelati oricand la unul din consultantii Tehnovest atunci cand doriti sa achizitionati furtune destinate agriculturii, utilajelor sau diverselor echipamente pe care le utilizati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *