Cum alegi bormasina potrivita? Cu fir, cu acumulator sau pneumatica?

Nu e neaparat sa fii expert in bricolaj pentru a constientiza cat de importanta este o bormasina pentru diverse proiecte pe care trebuie sa le finalizezi. Clasica surubelnita devine pur si simplu depasita in unele conditii, motiv pentru care treci la etapa urmatoare: apelezi la o bormasina. Iti pui insa intrebarile din titlu si poti sa ajungi intr-o reala incurcatura.

Pentru a-ti elimina orice umbra de indoiala, iti oferim in continuare cateva detalii despre aceste echipamente, pentru ca decizia pe care o iei sa fie in deplina cunostinta de cauza. Nu ai cum sa alegi o bormasina bazandu-te doar pe factorul pret, pe design sau putere. Trebuie sa cunosti mult mai multi parametri, deosebit de importanti pentru finalizarea cu succes a fiecarui proiect. Cum trebuie sa alegi o bormasina in functie de proiectul pentru care iti e necesara? Prezentarile oferite in continuare iti vor oferi raspunsul asteptat.

Bormasina electrica cu fir

            Este, de departe, cea mai cunoscuta in randul mesterilor si meseriasilor din intreaga lume. Avantajele pe care le ofera sunt considerabile, atat timp cat exista o sursa de alimentare continua cu energie electrica.bormasina-cu-fir

O bormasina electrica iti ofera o putere continua, fara ca proiectele sa iti fie intrerupte de ocazionalele caderi de tensiune. Un alt avantaj pe care il ofera bormasina electrica cu fir este numarul ridicat de functii si posibilitatea de a penetra suprafete din cele mai diverse, de la plastic, prefabricate si lemn pana la zidarie, metale sau beton.

Ar exista si cateva restrictii in cazul bormasinii cu fir. In primul rand esti limitat din punct de vedere al mobilitatii, intrucat in unele situatii vei avea nevoie de prelungitoare pentru a putea folosi bormasina. De asemenea, un astfel de echipament cu fir are si o greutate mai mare, datorata puterii superioare a motorului si posibilitatii de a gauri, insuruba si infileta in si prin cele mai diverse materiale.

Bormasina electrica fara fir (cu acumulator)
In cazul in care te simti incomodat si constrans de limitele bormasinii electrice cu fir, varianta cu acumulator iti sta oricand la dispozitie. Este intr-adevar o unealta de care nu te poti lipsi pe langa casa, pentru mici reparatii si interventii periodice.

Avantajele se fac simtite in cazul bormasinii cu acumulator din punct de vedere al mobilitatii si flexibilitatii in utilizare. Eficienta este garantata, datorita faptului ca o bormasina fara fir se pliaza foarte bine chiar si in cazul zonelor greu accesibile pentru omoloaga sa conectata tot timpul la priza.

Bormasina-cu-acumulatorDaca o bormasina cu fir sau cu percutie poate fi rareori folosita ca o surubelnita, in cazul celei cu acumulator o astfel de functie isi dovedeste utilitatea si eficienta. De departe este mult mai avantajos sa alegi o bormasina cu acumulator ca unealta de montaj pentru diverse piese de mobilier, ori chiar pentru demontarea acestora, pentru fixarea unor etajere ori pentru diverse alte proiecte de bricolaj pe care le incepi in locuinta.

Nu mai ai parte de pericolul de a te impiedica de firul de alimentare, este foarte usor de folosit, insa trebuie sa fii si atent atunci cand alegi o bormasina cu acumulatori. Tot timpul trebuie sa ai in vedere ca bateriile sa fie incarcate, pentru a nu te trezi ca ramai fara putere in mijlocul unui proiect. De asemenea, daca vei alege o bormasina electrica fara fir, va trebui sa stii ca puterea de penetrare nu se va aplica pentru orice tip de material sau zidarie.

Concluzia este una clara: pentru mici proiecte precum montarea pieselor de mobilier, reamenajari in locuinta si alte instalari variate, bormasina cu acumulatori este aliatul ideal.

Bormasina pneumatica

Reprezinta o solutie tot mai cautata pentru diverse domenii de activitate, intrucat prezinta avantaje notabile in unele situatii, comparativ cu bormasinile electrice cu sau fara fir. Sculele pneumatice de orice tip isi dovedesc in primul rand eficienta prin independenta fata de orice sursa de energie electrica.

bormasina-pneumaticaActionarea pneumatica presupune existenta aerului comprimat, care poate fi obtinut cu ajutorul unui compresor. Desigur, va veti gandi ca acel compresor necesita alimentare cu electricitate, insa exista si compresoare actionate de motoare cu ardere interna, iar astfel pot fi realizate proiecte si acolo unde nu exista – pentru moment – o sursa de energie electrica.

Fara doar si poate un avantaj real al unei bormasini pneumatice este reprezentat de raportul putere-volum-greutate. O bormasina pneumatica, in fapt orice unealta actionata pneumatic, genereaza o putere mult mai mare daca se tine cont de volumul redus si greutatea mica.

Riscurile de accidentare sau defectare sunt de asemenea reduse in cazul unei bormasini pneumatice, intrucat partile mobile si motrice nu se incalzesc la fel de repede precum in cazul bormasinilor electrice. Reducerea riscului de supraincalzire transforma bormasina pneumatica intr-o unealta ce poate lucra neintrerupt pentru o perioada mult mai indelungata, fara a face acele pauze pentru racire sau evitare a suprasolicitarii.

Uzura si aparitia defectiunilor sunt reduse in cazul sculelor pneumatice, implicit in cazul unei bormasini de acest tip. Durata mare de utilizare, inexistenta riscurilor de scurtcircuit si eficienta in orice proces constituie atuuri de care se poate bucura orice beneficiar al unei bormasini pneumatice. Seria avantajelor este completata de greutatea redusa si de posibilitatea curatarii usoare, odata ce proiectele in care au fost implicate au fost finalizate.

Comparatia celor trei tipuri de bormasini nu este una ce poate fi facuta de oricine. Din acest motiv, specialistii nostri va ofera cele mai bune recomandari cu privire la aceste unelte si scule foarte utile.

In cazul in care se opteaza pentru o bormasina pneumatica, magazinul nostru online va ofera si o solutie accesibila: bormasina pneumatica reversibila, utila si practica pentru orice misiune de gaurire sau infiletare.

Chiar daca nu esti pasionat de reparatii si mentenanta in locuinta, la un moment dat vei avea nevoie de o bormasina. Poate ca nu o vei folosi tu, poate ca o vei oferi mesterului care se va ocupa de lucrare, insa trebuie sa te asiguri ca va fi cea mai buna si practica solutie. Tinand cont de elementele de mai sus, vei sti cum sa alegi intre o bormasina cu fir, una fara fir sau una pneumatica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *