Cum functioneaza uneltele pneumatice?

Uneltele pneumatice functioneaza prin presiunea aerului. Aceasta forta este ceea ce determina functionarea sistemului; cu alte cuvinte, este puterea care conduce masinaria. Presiunea aerului este asigurata de un compresor de aer. Aceasta masina are un mecanism cu pompa alimentat cu gaz care forteaza continuu aerul intr-un rezervor din otel pana cand aerul devine presurizat. Instrumentul pneumatic este cuplat la un furtun care este atasat la rezervor printr-o supapa de aer.

Aerul din compresorul de aer este sub presiune constanta. Dar are o supapa de eliberare care se activeaza sau se deschide numai cand furtunul de aer al sculei pneumatice este conectat. Odata conectat, se deschide supapa si aerul sub presiune scapa cu forta mare din furtun.

Instrumentele pneumatice devin repede recunoscute atat ca fiind accesibile, cat si indispensabile pentru casa. In mod specific, uneltele pneumatice includ un compresor de aer si o varietate de dispozitive atasate la scule. Cu toate acestea, desi uneltele pneumatice pot necesita o predare speciala, acestea economisesc de fapt mult timp si efort de lucru si sunt relativ usor de utilizat. Ele ofera, de asemenea, rezultate profesionale.

Cum sa folosesti uneltele pneumatice in siguranta?

– Consulta instructiunile producatorului inainte de a utiliza un astfel de instrument.

– Poarta ochelari de protectie, protectie auditiva si incaltaminte de protectie.

– Instaleaza ecrane sau scuturi in zonele in care muncitorii sunt expusi la aparat. Fragmente zburatoare, aschii, praf si zgomotul excesiv le pot face munca mai grea.

– Asigura-te ca aerul comprimat furnizat instrumentului este curat si uscat, Praful, umiditatea si vaporii corozivi pot deteriora o unealta.

– Pastreaza uneltele curate si lubrifiate si mentine-le conform instructiunilor producatorului.

– Utilizeaza numai atasamentele pe care producatorul le recomanda.

Ce ar trebui sa eviti atunci cand lucrezi cu aer comprimat?

– Curatarea cu aer comprimat este periculoasa.

– Nu utiliza aer comprimat pentru curatare decat daca nu exista o metoda alternativa de curatare. Presiunea duzei trebuie sa ramana sub 207 kPa (30 psi). Trebuie sa se utilizeze echipamente de protectie personala si tehnici eficiente de protectie.

Care sunt avantajele instrumentelor pneumatice?

– Instrumentele pneumatice au un raport ridicat de putere / greutate. Cu alte cuvinte, o scula de aer va fi mai usoara decat un instrument cu acumulator fara fir sau de retea cu aceeasi putere. Uneltele pneumatice au motoare simple de aer sau pistoane care sunt mai usoare decat un motor electric.

– Sunt mai simple si au mai putine parti de lucru decat o unealta electrica, deci este mai putin probabil sa gresesti folosind un astfel de instrument.

– Spre deosebire de uneltele electrice care au un motor universal (pot functiona pe AC sau DC) care produc scantei la periile care intra in contact cu comutatorul, o scula de aer nu are scanteie. Acest lucru poate fi un avantaj distinct in medii periculoase in care pot fi lichide sau gaze inflamabile.

– Nu exista riscul de electrocutare in medii umede.

– Uneltele pneumatice sunt destul de subtiri in comparatie cu uneltele electrice cu motoare voluminoase. Astfel, acestea pot fi folosite in locatii inghesuite (de exemplu, lucrand pe masini).

Va asteptam in magazinul nostru Tehnovest cu solutii pneumatice complexe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *