Cuple rapide, parte din sistemele hidraulice si pneumatice

suruburi si piulite

Cuple rapide – sunt cele care fac parte din sisteme mecanice, fie ele hidraulice sau pneumatice. Faciliteaza conectarea unui furtun sau teava si dupa cum si numele spune aceasta actiune este una rapida. Exista o diversitate de tipuri, in principal in functie de sistemul din care fac parte.

Pentru sistemele hidraulice

Cuple hidraulice sunt cele care sunt puse in miscare de lichidele aflate sub presiune; rolul lor este de a atenua din vibratii. In schimb, cele pneumatice sunt mai durabile, dar si mai simple, asta pentru ca sistemele in sine sunt mai simple si tin doar de miscarea aerului sub presiune.

In functie de tipul de constructie, cuplele pot fi cu bile, filet, pentru aer, cu deconectare uscata, de siguranta la rupere etc. Fiecare in parte are particularitati ce pot fi avantajoase la folosire. Spre exemplu, cuplele cu bila sunt menite sa absoarba o parte din vibratiile produse de sistem, iar cele cu filet cuplarea, respectiv decuplarea realizandu-se prin infiletare.

Alegerea potrivita de furtun si cuple rapide

In aceasta etapa vorbim despre designul unui sistem hidraulic. Poate ca unii ignora acest aspect, desi nu este deloc de trecut cu vederea si nici subestimat. In principiu, alegerea furtunului potrivit si a cuplei rapide tine si de functionarea optima a intregului sistem, precum si de durata de viata a acestuia.

Pentru montaj este absolut important ca personalul calificat sa se ocupe. Riscurile sunt destul de mari, ce nu trebuie asumate de oricine. Sa vorbim spre exemplu despre faptul ca un montaj necorespunzator inseamna riscul de desfacere de pe furtun si accidentari cauzate de vapori.

Exista si indicatii oferite de producator, despre standardele impuse, despre cum trebuie realizat montajul corect astfel incat durata de exploatare a sistemului sa fie una extinsa.

In alegere va conta si temperatura maxima de lucru. Aceasta valoare, aplicata pentru ambele componente, furtun si cuplu, sa fie egala sau mai mare decat presiunea maxima de lucru din ansamblul respectiv. De asemenea, compatibilitatea dintre cele doua trebuie analizata si din punct de vedere chimic.

Specificatii pentru depozitarea cuplelor

Astfel de produse, desi trecute in categoria de accesorii, au deci o importanta deloc de trecut cu vederea. In ceea ce priveste depozitarea, specialistii recomanda:

  • In spatii curate, uscate si de preferat nu in actiunea directa a razelor de soare, ci in loc racoros.
  • Unde nu exista umiditate.
  • Nu trebuie sa existe in preajma echipamente electrice ce au mare putere.
  • Fara contact cu substante chimice corozive.
  • Ferite de rozatoare, insecte, materiale radioactive.
  • De preferat a fi pastrate in ambalaje originale, cutii marcate, inchise.

Sunt de interes astfel de detalii pentru ca in caz contrar cuplele se degradeaza din cauza conditiilor deloc corespunzatoare.

Calitatea face diferenta

Remarcam de asemenea un interes asupra pretului. Firesc, insa riscant, multi cauta ceva ieftin. Sa nu uitam de fapt de scopul cuplelor si de necesitatea ca acestea sa fie performante si profesionale. Caracterizate de mecanisme avantajoase la folosire, cuplele din oferta noastra sunt emblema calitatii.

Diferenta o veti face in ceea ce priveste productia, controlul calitatii. Asadar, pentru inalta performanta, produse conforme si o experienta fara cusur va recomandam gama de cuple de la Tehnovest.

Va asteptam in cadrul paginii noastre  www.tehnovest.ro pentru consiliere, pentru a rasfoi catalogul de optiuni si pentru orice detaliu aveti nevoie inainte de a comanda produsele dorite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *