De ce sunt importanti cilindrii hidraulici?

Cilindrii hidraulici sunt cei care ajuta actionarile hidraulice din orice sistem.

Acestia au la baza doua elemente principale si anume: teava principala si pistonul. Principiul de functionare presupune utilizarea unui fluid sub presiune. Exista mai multe elemente ce compun un cilindru hidraulic, dar cele mentionate detin rolul principal.

Pentru a intelege de ce sunt importanti cilintrii hidraulici este necesar sa mentionam modul de functionare al acestora. In mod simplificat, pistonul imparte cilindrul in doua camere, trecerea uleiului fiind impiedicata de o garnitura speciala.

Cilindrii hidraulici sunt utilizati in multe domenii si indeplinesc diferite roluri. In principal sunt utilizati in instalatiile de transport, utilaje agricole sau linii de productie automate. In agricultura cilindrii hidraulici sunt folositi la tractoare, combine si altele.

Acestia sunt recunoscuti pentru rolul practic din domeniul constructiilor. Utilajele de ridicare sau preparare a materialelor necesita actiunea hidraulica deoarece este vorba despre greutati si mase mari.

Magazinul nostru, Tehnovest este specializat in produse de automatizare si nu numai. Echipa noastra se axeaza pe idei originale si inovative, oferind sugestii si solutii pentru o buna functionare a sistemelor hidraulice, pneumatice si nu numai.

Beneficiile cilindrilor hidraulici

In mod obisnuit, majoritatea echipamentelor se bazeaza pe utilizarea energiei electrice. Actiunea hidraulica este necesara atunci cand este nevoie de o putere mare, iar accesul la o sursa de energie este limitat sau inexistent.

Cilindrii hidraulici ofera precizie datorita faptului ca sunt actionati de uleiul hidraulic in combinatie cu servo- valvele. Viteza poate creste atunci cand sunt utilizati impreuna cu pompe mari.

Un beneficiu ce merita sa il mentionam este acela ca cilindrii hidraulici rezista chiar si in conditii meteo neprielnice. In comparatie cu cilindrii pneumatici sau alte motoare electrice, acestia au nevoie de o putere mare pentru a functiona corespunzator.

Aplicatii practice ale cilindrilor hidraulici

Sistemele si instalatiile hidraulice sunt prezente in multe dintre activitatile zilnice fara ca macar sa fie sesizat acest lucru. Ele se folosesc in agricultura, transporturi, constructii,etc. Mai mult decat atat, unele ustensile din bucatarie se bazeaza pe puterea hidraulica.

*Pompele de benzina

Masina este utilizata zilnic si nu mai este vazuta ca un moft, ci ca o necesitate. Ei bine chiar daca nu v-ati gandit la asta, extragerea benzinei din rezervor  utilizeaza forta hidraulica. Un alt exemplu ce face referire tot la masini este sistemul de franare.

Franele sunt actionate dupa principiul hidraulic ceea ce inseamna ca este nevoie de un fluid. Acesta poarta denumirea de lichid de frana .

Pe acelasi principiu functioneaza si franarea bicicletelor, bineinteles la masini, sistemul este unul complex. Sistemul de franare la masini este alcatuit in principiu din doua circuite. Datorita acestui sistem dublu, este asigurata franarea la timp a autoturismului. Aceste circuite functioneaza fie pe diagonala, fie in triunghi, in functie de model.

La fel ca pentru orice dispozitiv, in timp, instalatiile hidraulice pot prezenta defectiuni. Este important ca lucrarile de mentenanta sa fie luate in serios si sa fie efectuate de catre personal autorizat.

Cand se sesizeaza o problema in instalatia hidraulica, cel mai probabil se identifica informatiile din fisa tehnica. Schemele instalatiilor trebuie interpretate de specialisti in acest domeniu pentru a nu exista erori ce afecteaza ulterior functionarea. Pe tehnovest.ro gasiti informatii si consultanta de specialitate menite sa solutioneze orice nelamurire.

Cu alte cuvinte, cilindrii hidraulici sunt utilizati cand trebuie actionata o forta mare cu o putere mica. In catalogul nostru gasiti elemente ce compun instalatiile hidraulice, iar echipa va sta la dispozitie cu informatii suplimentare pentru face o alegere optima raportata la necesitatile de utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *