Despre modul de functionare a sistemelor de ventilatie si dotari ale acestora

Prin ventilatie se intelege improspatarea aerului viciat aflat intr-un spatiu inchis. Ventilatia unei incaperi sau incinte se realizeaza cu ajutorul unor sisteme complexe de ventilatie cu recuperare caldura, cunoscut adesea in limbajul uzual ca si schimbator de caldura.

Un sistem de ventilatie cu recuperare caldura reprezinta o unitate de tratare a aerului conceputa in mod special pentru a filtra aerul dintr-o incapere sau a unui spatiu public/privat.

Modul de functionare pe care il prezinta un sistem de ventilatie cu recuperare caldura

Un sistem de ventilatie cu recuperare caldura asigura simultan orice nevoie de ventilatie, dar si de incalzire. In regim de iarna, aerul devine incalzit inainte de a fi necesara introducerea sa in incinta la o temperatura mai mare decat cea ambianta. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unui schimbator de caldura. Sub aceasta forma, aerul introdus de sistemul de ventilatie cu recuperare de caldura contribuie eficient la acoperirea pierderilor de caldura ce au loc intr-un anumit spatiu inchis.

Extragerea aerului viciat de catre acest sistem de ventilatie cu recuperare de caldura se face odata cu traversarea acestei incinte, in vederea indeplinirii scopului final de a fi recirculat. In cadrul unui recuperator de caldura are loc un schimb de energie termica dintre aerul cald viciat, extras din interior spre aerul rece filtrat care vine din partea exterioara. In timpul sezonului cald, existenta unui sistem de ventilatie cu recuperare de caldura actioneaza intr-un sens opus.

In functie de suprafata care urmeaza a fi ventilata, se intalnesc doua tipuri de sisteme de ventilatie de caldura: sisteme destinate unei singure incaperi si centrale de ventilatie cu recuperare caldura pentru domeniul industrial. Aceste tipuri de sisteme de ventilatie cu recuperare caldura s-au dezvoltat pe parcursul unei lungi durate de timp, intrucat ele ofera posibilitatea obtinerii unei aerisiri generale si permanente cu un debit de aer proaspat si stabil, dar mai ales independent fata de conditiile atmosferice.

Alte roluri ale sistemelor de ventilatie

Rolul unei instalatii de ventilatie nu se limiteaza doar la stabilirea si mentinerea anumitor standarde cu privire la conditiile de temperatura, ci si in ceea ce priveste actionarea asupra unui anumit continut de praf si produse gazoase, compatibile, de altfel cu un anumit grad de confort, in prezenta diverselor aporturi externe, cu respectarea unei viteze de deplasare a aerului compatibil acestui confort.

Introducerea aerului climatizat se realizeaza prin anemostate, cazuri in care se accepta si valori mai mari ale vitezei de refulare a aerului situat in interior. Evacuarea acestuia din interior spre exterior se realizeaza prin anemostatele racordate la canalele de aspiratie aer, pozate la un nivel inferior.

 

In cadrul magazinului nostru se gasesc o parte importanta a componentelor ce asigura actiunea unui sistem de ventilatie corespunzator. Atat furtunele de ventilatie, cat si cele de filtrare sunt realizate din materiale de calitate superioara. Rezistenta si functionalitatea lor multipla garanteaza o buna aplicatie in varii domenii, incepand de la cele termice, si pana la cele din industria chimica sau pe santierele navale.

Va puteti bucura de o procedura foarte simpla cu privire la efectuarea comenzii, dar si a livrarii. De asemenea, dispuneti si de consultanta tehnica de specialitate cu privire la calitatea si aplicatiile pe care le prezinta produsele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *