Bine de stiut despre distribuitoare, electrovalve si supape

Am discutat in repetate randuri despre produsele regasite in catalogul disponibil la Tehnovest.

Aici pe blog am detaliat de multe ori importanta produselor, uneori fiind chiar de mici dimensiuni, din clasa accesoriilor, insa avand o importanta deosebita in ansambluri industriale.

Sublinem astazi cateva aspecte definitorii despre distribuitoare, electrovalve si nu in cele din urma supape.

Electrovalvele

Fac parte din sistemele hidraulice sau diverse alte instalatii si blocheaza sau permit curgerea unui fluid. Asadar vor fi necesare acolo unde se impune control automat al curgerii fluidelor. Atunci cand este patrunsa de un curent electric, o astfel de valva functioneaza in acest fel: un camp magnetic este format si actioneaza un piston, acesta la randul sau misca, inchide sau deschide un circuit.

In catalogul Tehnovest regasim electrovalve din alama, de calitate, rezistente la medii acide, corozive, la temperaturi mari de asemenea – specificatiile de acest gen sunt regasite la fiecare tip de produs in parte. Sunt evitate scurgerile, au actiune rapida intr-un timp foarte scurt, asadar printre beneficiile de utilizare se numara optimizarea modului in care este mentinut un circuit de fluide in stare perfecta de functionare.

Mici, usoare, consuma putin – aceste componente sunt o necesitate si pot fi comandate aici.

Supape

Supapele de presiune sunt la randul lor variate. Rolul lor, asa cum este subinteles, este de a regla presiunea. Pot fi de reductie, pentru a diferentia presiunea la consumatori, de siguranta pentru a limita valoarea maxima admisa a presiunii intr-un sistem, de descarcare ce sunt folosite pentru a mentine presiunea la un nivel constant etc.

In catalogul Tehnovest regasim spre exemplu supape de siguranta, de sens printre altele. Acestea sunt din alama sau nichelate, variante standard sau universal valabile. Sunt selectate produsele de acest gen ce sunt compacte si deci mai practice, ce au o proiectare autonoma, ce pot fi reglate extern chiar si fara a fi demontate sau fara sa fie necesare anumite instrumente speciale.

Distribuitoare

Despre aceste componente stim ca sunt cele care dirijeaza energia pneumatica in circuite diverse. Au in componenta doua parti, dintre care una mobila, specifica pentru distributie. Sunt asadar responsabile cu ceea ce tine de controlul comutarii si a directiei de curgere intr-un sistem.

Acestea vor realiza circulatia unui fluid intr-un anumit sens, vor controla miscarea de rotatie a motorului pneumatic sau hidraulic. Sunt componente importante si rolul lor este definit in principal si in functie de numarul de orificii, de pozitii de comutare si in directa dependenta de metoda de actionare.

Va asteptam in cadrul paginii noastre, in magazinele noastre pentru alegeri corecte si potrivite privind tipul de componente pneumatice, hidraulice sau orice din seria de consumabile industriale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *