Distribuitoarele pneumatice 5/2 – componenta, functionare si utilizare

Potrivite pentru a completa aplicatii pneumatice simple, distribuitoarele 5/2 puse la dispozitie in cadrul magazinului nostru vin in dotare cu conectori si bobine.

Aceste componente vin cu posibilitatea de montaj pe placa. Recomandarea noastra este de a conecta in orificiile de aerisire a acestora amortizorul de zgomot. De asemenea, acolo unde nevoia vizeaza indicaori de stare de comutare, solutia o reprezina conectorii cu LED.

In ceea ce priveste distribuitoarele pe care vi le punem la dispozitie in catalogul nostru, acestea vin in dotare cu buton manual de urgenta.

Modelul 5/2 dispune de 5 orificii si 2 pozitii: cea de repaus si cea de lucru. Regasiti mai jos o serie de informatii cu privire la distribuitorul pneumatic 5/2, iar produsul in sine il puteti comanda din e-shop-ul nostru.

Distribuitorul pneumatic 5/2 – generalitati

Recomandam utilizarea acestui tip de distribuitor in domeniile de activitate care lucreaza cu instrumente ce folosesc aer comprimat filtrat sau lubrefiat. In compozitia lor intra materiale precum aluminiul (corp), NBR (garnituri) si poliamida (pilot).

Sunt solutia potrivita pentru aplicatiile a caror interval de temperatura este cuprins intre -5 si +600C, avand o presiune de lucru cu valorile cuprinse intre 1,5 si 8 bari.

In principiu, aceste distribuitoare pneumatice au o durata de viata de minimum 12 milioane de cicluri de comutare.

Utilizarea distribuitoarelor pneumatice 5/2

Functia unui astfel de distribuitor este de a trimite energia de putere la elementul de actionare cu dublu efect. Acesta poate fi monostabil sau bistabil.

Prin una sau doua comenzi electrice, respectiv pneumatice, se asigura comutarea distribuitorului. Atunci cand pozitia de repaus este asigurata de un arc in revenire, vorbim despre un model monostabil. Acesta este alcatuit din distribuitorul 5/2 pneumatic, comanda electrica si arcul de revenire. Modelul bistabil in schimb este format din distribuitorul 5/2 pneumatic si doua comenzi pneumatice.

Modelele bistabile pot, de asemenea, fi cu supapa de impuls. Mai multe dealii despre acestea si caracteristicile lor gasiti aici.

Ca o generalitate, astazi distribuitoarele 5/2 inlocuiesc modelele 4/2 datorita faptului ca prezinta evacuare controlata separat – la avansul tijei si la retragerea acesteia.

Mai multe informatii ce vizeaza detalii precum tensiunile de control, timpul de comutare, clasa de protectie, consumul de energie sau bobina distribuitorului pneumatic 5/2 regasiti pe pagina produsului in discutie. Descoperiti in magazinul nostru si alte modele de distribuitoare pneumatice, cu caracteristici diverse, ce le fac potrivite pentru o varietate de aplicatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *