Furtunul industrial pentru aer – aplicatii si utilitate

Aria furtunelor ce se utlizeaza in domeniile vaste de activitati se extinde tot mai mult, odata cu noile aparitii tehnologice. Cele dedicate sectorului industrial, responsabile de transportarea sau eliminarea eficienta a aerului vin la randul lor intr-o multitudine de categorii. Prezinta caracteristici si particularitati specifice, in functie de scopul in care sunt utilizate, dar si de alti factori implicati in procesul in care isi aduc insemnata contributie.

Spre exemplu, folosesc furtune aer din gama celor industriale aparate si echipamente precum compresorul de aer, masina de extractie a suruburilor sau alte echipamente ce functioneaza special cu furtune de presiune. Spre deosebire de multe alte categorii de furtune, cel pentru aer prezinta un nivel mult mai ridicat de performanta, stabilitate si rezistenta crescuta. Sunt trasaturi esentiale pentru a nu deteriora echipamentele atunci cand sunt supuse inaltei presiuni.

Tipuri de furtune aer si utilitatea acestora

Sfatul nostru este de a acorda o atentie deosebita achizitionarii acestor piese componente ale aplicatiilor intrucat nu orice model de furtun va poate asigura randament optim si functionalitate. Spre exemplu, modelul dedicat actionarii sub presiune poate fi confectionat din PVC cu insertie textila, din cauciuc cu insertie textila, precum si din alte categorii de tuburi ce prezinta flexibilitate ca poliamida sau poliuretanul.

In vederea realizarii celei mai bune alegeri, trebuie sa tineti cont mai ales de diametrul pe care trebuie sa il aiba furtunul. Difera acesta dupa aplicatii de transport de aer in cauza, indiferent ca sunt cele deja mentionate sau din categoria sistemelor pneumatice. In acest sens, gasiti recomandari de produse in catalogul nostru online, caracterizate de o rezistenta deosebita la presiune si uzura, cu presiuni maxime diverse, dupa scopul utilizarii lor.

Deseori aplicatiile folosesc furtunul pentru a transporta si alte substante sau lichide decat aerul. Din acest motiv, cel mai potrivit este sa va asigurati ca achizitionati modelul potrivit, avand in vedere si acest aspect.

Simple sau spiralate, cu insertie textila, cu o flexibilitate mai scazuta sau mai ridicata, gama de furtune aer cu care va intampinam pe tehnovest.ro se remarca prin accentul deosebit pe care il acordam inaltei calitati si rezistentei ce de altfel ar trebui sa caracterizeze orice astfel de produse.

Iata o parte a furtunelor din poliamida ce le puteti comanda din cadrul magazinului nostru online, in functie de necesitate si cerintele pe care le impune fiecare aplicatie:

Tuburile din poliamida 12 pentru aplicatii pneumatice cu doua nivele de flexibilitate

Clasate ca facand parte din categoria BEST, acestea sunt flexibile si rigide. La randul lor, acestea se gasesc impartite in mai multe subcategorii: cele pentru exterior, pentru interior, dupa raza de indoire, dupa grosimea peretilor, dupa presiunea de lucru si cea de spargere, dupa culoare.

Tuburile Light din poliamida 12 pentru aplicatii pneumatice cu nivel de flexibilitate PH

Transparenta lor permite verificarea de impuritati. Ca si cele mai sus mentionate pot fi alese dupa criterii variate, dupa necesitate.

Tuburile Bio din poliamida 11 pentru aplicatii pneumatice cu trei nivele de flexibilitate

Acestea se gasesc in mai multe culori, iar dupa scopul utilizarii se impart in flexibile, rigide si ultra-flexibile.

Tuburile SOFT din PA12 – combinatie revolutionara a proprietatilor poliamidei 12

Este imbinata cu inteligenta, rezistenta mecanica cu flexibilitatea, precum si cu moliciunea poliuretanului S h9BA. Sunt dedicate majoritatii aplicatiilor pneumatice, reprezentand solutia pentru toate acele probleme ce se coreleaza cu hidroliza, o toleranta stransa pentru racorduri rapide si raza de indoire ingusta.

Tuburile STAR – caracterizate prin inovatie

Imbina cu succes proprietatile deosebite ale poliamidei si poliuretanului, fiind realizate dupa o reteta aparte.

Categoria se deosebeste prin flexibilitatea crescuta pe care o prezinta, prin raza excelenta de indoire, rezistenta mare la hidroliza, rezistenta chimida deosebita, tolerante mai stricte decat PU, rezistenta la temperaturi crescute etc.

Desigur, lista tipurilor de furtune aer din poliamida continua, fiind urmata si de celelalte categorii de materiale, despre care puteti afla date complete pe tehnovest.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *