Sfaturi pentru alegerea unui regulator de presiune eficient

In dotarea aplicatiilor ce indeplinesc un rol indispensabil, regulatorul de presiune este o componenta importanta, intrucat contribuie la o functionare corespunzatoare a acestora. Dicteaza totodata si durata lor de viata, influentand si siguranta la utilizare. Venim in intampinarea ta cu solutii in acest sens, constand in modele de regulatoare de presiune variate, pliate pe nevoi distincte, in functie de caracteristicile si particularitatile fiecarei aplicatii.

Recomandari pentru alegerea regulatorului de presiune

Pentru ca exista o varietate de astfel de produse, elementele specifice fiecarei arii de utilizare in parte sunt cele care ajuta la a face comparatii intre optiuni, respectiv a bifa o alegere corecta. Iata care sunt recomandarile noastre vizavi de alegerea unui regulator de presiune, aspecte de avut in vedere si de urmarit in alegerea produsului, astfel ca randamentul oferit sa fie optim.

Inainte de toate tinem sa mentionam care sunt cateva criterii esentiale ce vor face diferenta vizavi de utilitatea regulatorului: mediul caruia ii este destinat si conditiile acestuia, nivelul de performante pentru marimea reglata, nivelul de intensitate a procesului pentru desfasurat, natura fizica a marimii de intrare si iesire.

De asemenea, asa cum presupun majoritatea proceselor, trebuie urmarite legile de reglare (P, PI, PD, respectiv PID). In orice caz, nu trebuie pierdut din vedere faptul ca uneori se impune efectuarea unor proceduri complexe de conducere. Vizavi de acestea, se folosesc diverse structuri speciale, precum sunt acele regulatore adaptive, parte din categoria celor extremale.

In cazul celor din urma, este necesara o realizare care prezinta structuri numerice la baza. Este vorba despre parametrul legii de reglare, constanta de timp in vederea integrarii de tip TI, modurile care realizeaza integrarea regulatorului in sisteme de conducere complexe, alaturi de constanta de derivare TD, viteza de raspuns pe care o ofera procesul automatizat in cauza, transferul functional si invers, elemente de executie ce se pot comanda simultan prin regulator.

Suntem specializati in comercializarea de regulatoare de preziune. In fabricarea acestora a fost pus accent pe calculul functiei de reglare, cu caracter analitic. Totodata se impune ca functia de reglare sa fie si constructiva, respectiv sa se potriveasca dimensiunilor blocurilor componente, dar totodata sa aiba valori specifice acestora. Inainte de a face o astfel de alegere, recomandarea noastra este de a verifica conditiile de utilizare extra, aspecte care se refera la stabilitatea aplicatiei, la nivelul de controlabilitate, dar si observabilitatea acestuia.

Sunt detalii la care in calitate de cumparatori trebuie sa fiti atenti. Inainte de asta insa, producatorii sunt cei care au responsabilitatea de a urmari o serie de criterii. Dintre acestea sunt esentiale datele initiale, caracteristicile elementelor pe care le executa, caracteristicile instalatiei tehnologice pentru care concep regulatoarele, dar totodata a partilor fixate din sistemul care prezinta reglare automata. Conteaza ca la baza sa existe o serie de performante ce se realizeaza din sistem. Ne referim atat la lista celor specifice regimului tranzitoriu, cat si a celui stationar.

Revenind la aspectele ce vizeaza alegerea regulatorului de presiune, de asemenea trebuie avut in vedere ulterior o acordare a regulatorului. Asta e necesar mai ales pentru ca in unele intervale de valori sunt parametri mai largi decat necesitatea reglarii unui proces.

Asadar, misiunea care va revine este de a ajusta parametrii dupa instructiunile producatorului. Ideea este de a optimiza procesul reglat, prin raportare la o serie de criterii specifice, printre care si minimizarea erorii.

Asta revine în sarcinile cumpărătorului care va ajusta parametrii în conformitate cu instrucțiunile producătorului.  Scopul este de a optimiza procesul reglat, după criterii specifice (minimizarea erorii spre exemplu).

Referitor la limitele intre care pot exista variatii ale parametrilor regulatorului, depind acestea de caracteristicile specifice procesului, precum si de natura lui. Ideal este sa faceti o astfel de achizitie pe cont propriu numai in conditiile in care cunoasteti maniera in care trebuie sa il alegeti, stiti acordarea regulatorului. Sfatul unui specialist este insa de preferat, iar pentru asta va stam la dispozitie cu informatii, dar si reguloare de presiune pe www.tehnovest.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *