Sablarea –  ce presupune acest proces si aplicabilitate

Un proces deloc comun, sablarea, poate veni la pachet cu diverse dificultati, intampinate de utilizatori inca din incipit – faza ce priveste definirea sa. Reprezinta un procedeu complex si des intrebuintat si la noi in tara, dar legat de care multi nu sunt in tema. Face referire in principal la domeniile industriale, in astfel de medii dovedindu-si in parte dominanta utilitate.

Operatiunea de sablare – la ce se refera?

Sablarea se refera la procedeul mecanic ce vizeaza indepartarea reziduurilor de pe suprafete diverse. Poate fi vorba despre vopsea, rugina, aspecte ce presupun o indepartare dificila, mai ales cand suprafetele pe care exista sunt piatra, metalul, sticla, respectiv alte materiale solide.

Recomandarea este de a o efectua inainte de operatiunea de grunduire, de vopsire sau de cea pe are o presupune un anumit mediu industrial. Realizand sablarea, in fapt, se are in vedere utilizarea de particule abrazive, inainte de curatare. Se utilizeaza in acest sens aerul comprimat, folosind echipamente specifice, ce au in dotare furtune hidraulice, pentru sablare, antistatice, confectionate din materiale speciale. Referitor la materialele abrazive ce se vor folosi pentru a realiza operatiunea specifica, poate fi vorba despre alice metalice, nisip etc.

Pe teritoriul tarii, exista la ora actuala numeroase firme ce au sablarea si curatenia industriala ca domeniu de activitate principal. Se orienteaza spre serviciile acestora cei care doresc complexitate vizavi de procesul specific, pe care il presupune.

Procesul de sablare si caracteristici ale acestuia

  • Prin definitie, acesta se refera la actiunea de curatare, ce vizeaza suprafete precum piatra, metalul, lemnul etc. Este vorba de mai mult de o munca manuala, de un nivel de curatare avansat.
  • La baza procesului se afla aerul comprimat.
  • Se recomanda sablarea pentru o curatare rapida si eficienta.
  • Se pot utiliza materiale abravize vaste, iar furtunul din dotare prezinta caracteristici special adaptate. Nisipul este cel mai comun. Se utilizeaza ca substitut apa, insa la o presiune crescuta.
  • Realizata corect, sablarea are capacitatea de modelare, fiind o solutie chiar pentru gravura pe piatra sau sticla, lemn de asemenea.
  • Poate avea la baza gheata carbonica, asigurand o igienizare optima.
  • Curatarea de masinarii, utilaje sau dotari de diverse tipuri in conformitate cu standardele, prin raportare la nevoia de a nu intrerupe procese care ar cauza pierderi.
  • Este valabil si acolo unde se doreste curatarea de cladiri, eliminarea mucegaiului, a lipiciului, graffiti-uri, ulei si altele.

Sablarea este un fenomen observabil si in natura. Se manifesta prin eroziunea solurilor, respectiv a diverse forme de relief. Se folosesc vizavi de realizarea operatiunii de sablare materiale nemetalice (artificiale sau naturale), respectiv metalice (bronzul, fonta dura etc.) sau organice (apa sub presiune, diverse particule abrazive).

Tot mai utile si dorite, serviciile de sablare se dezvolta intr-un ritm accelerat si in tara la noi. Chiar daca multi nu sunt inca familiarizati cu ce presupun acestea, echipele de specialisti sunt mereu la dispozitia celor aflati in nevoie. Unii apeleaza la servicii de acest tip din dorinta de a operi un aspect mai modern cladirilor. Motivele pot varia, astfel ca o investitie in acest sens poate constitui modalitatea la indemana si avantajoasa de a reda imaginea unui echipament, masinarii, spatiu etc. Apeleaza deci la metoda de salbare oricine doreste o curatare profesionala.

Sustinem acest sector de activitate, punand la dispozitia publicului interesat articole de tipul furtunelor antistatice, cu proprietati variate si avand la baza materiale distincte, pentru a asigura bunul mers al operatiunii si rezultate optime. Va asteptam in cadrul site-ului tehnovest.ro cu solutii de calitate, adaptate la necesitati de actualitate. Vizam preturi corecte, stabilite in raport cu nivelul calitativ pe care pretindem ca il oferim prin produsele noastre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *