Solutii pentru slabirea piulitelor si a suruburilor intepenite, blocate sau ruginite

suruburi si piulite

Dintre piesele utilizate in diverse aplicatii si echipamente, suruburile si piulitele sunt neindoilenic din cele mai expuse coroziunii si ruginii. Cazurile in care aceastea devin una sunt destul de frecvente. Asta se intampla din cauza ca sunt blocate pentru prea mult timp intr-o pozitie necorespunzatoare si astfel miscarea lor devine extrem de dificila atunci cand e necesar a realiza actiunea.

Piulitele si suruburile si preintampinarea ruginei si coroziunii

Sa nu mai vorbim despre faptul ca echipamentele care prezinta rugina pot sa aiba efecte negative asupra produselor de orice tip. O rezolvare o reprezinta acoperirea lor cu spray-uri speciale, respectiv care prezinta rezistenta la rugina. In acest mod te asiguri de faptul ca elimini sau cel putin reduci din riscul de a coroda, de a fi supuse la rugina.

De asemenea, iti mentionam cateva dintre conditiile particulare ce grabesc ruginirea si pe care le poti avea in vedere. Este vorba despre un mediu climatic umed sau despre expunerea constanta la umezeala. Totodata, trebui sa tii cont ca nu intotdeauna orice tip de rugina va putea fi detectat vizibil. Din acest motiv, este bine a verifica in mod constant imbinaturile de suruburi si piulite pentru ca rugina sa nu conduca in final la defectarea aplicatiilor, spre exemplu.

Uneori efectele negative vizeaza strict zona cu pricina, iar alteori efectele vizeaza componenta completa. De aceea, recomandarea noastra este sa combati problema atunci cand o sesizezi, cu promptitudine, eliminand urmarile negative pe care le-ar putea avea.

Cum indepartezi elementele de fixare care prezinta rugina?

In cazul in care stii ca dispui de echipamente ce functioneaza in medii umede sau predispuse umezelii pentru un timp indelungat, stii ca exista si sanse sa rugineasca rapid. Se deterioreaza cel mai repede in general piesele de genul din dotarea electrocasnicelor si a automobilelor. Cand umezeala le afecteaza, asta conduce in timp la defectarea dispozitivului in sine. Vei vedea ca nu este deloc usor sa indepartezi astfel de elemente afectate de rugina si cu atat mai dificil va fi cu cat acestea dispun de rugina si pe capul metalic sau filet. Va fi greu de prins elementele de fixare cu ajutorul instrumentelor dedicate, cheia sau surubelnita.

Din fericire, dispui de mai multe solutii prin care sa indepartezi piesele afectate de rugina. Iti prezentam mai departe cateva dintre acestea.

  • lubrifierea

In conditiile in care te confrunti cu aceasta situatie, iar consecinta este reprezentata de blocarea pieselor, ideal este a utiliza un spray penetrant. Cand factorul influenteaza filetul elementului, este unica maniera de a rezolva situatia, slabind punctul respectiv.

Ulterior poti avea in vedere utilizarea unui ciocan prin care sa dezamortesti prinderea. Exista in acest sens solutii speciale in magazine, prin care poti penetra fitingul, rezultand slabirea surubului ce va fi usor indepartat apoi.

  • taierea

Atunci cand rugina a afectat surubul incat acesta sa nu mai poata fi salvat, nu iti mai ramane decat sa il tai. Desi va deveni inutilizabil, vei putea sa il indepartezi mai simplu si sa introduci altul nou in loc. Ai in vedere daca e necesar si o clema speciala pentru a rezolva problema mai eficient si usor.

  • flacara

O metoda de asemenea viabila este de a slabi suruburile si piulitele cu un dispozitiv de taiere cu flacara, setand in acest caz un nivel redus de caldura. Vei dilata piesele, slabindu-le. Este necesar un nivel pana la moderat pentru ca sunt componente inflamabile, ceea ce inseamna ca se pot aprinde in contactul cu flacarile.

Acestea sunt cateva dintre solutiile cel mai des utilizate. Cu toate acestea, lista de optiuni continua si mai poti avea in vedere pentru indepartarea ruginii si slefuirea, revopsirea, peroxidul de hidrogen sau solutii special concepute pentru indepartarea ruginii.

Este o sarcina anevoiasa, indiferent de optiunea aleasa. De aceea este necesar a fi realizata cu responsabilitate, pentru rezultate optime.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *