Solutii potrivite pentru instalatii sanitare functionale

 

Pentru un confort deplin si conditii de trai ireprosabile, fiecare este pus zi de zi in situatia de a face diverse alegeri. Spre exemplu, o provocare pentru partea masculina indeosebi o reprezinta alegerea unor piese de schimb atunci cand cele utilizate prezinta defecte sau pur si simplu nu mai dau randament. Fiind specializati pe acesta nisa, avem in vedere asigurarea unei game complexe si complete de cuple, fitinguri, furtunuri si alte astfel de piese care pot face diferenta in eficienta unor aplicatii, echipamente si dispozitive.

Cu siguranta ca o diferenta majora in instalatiile sanitare o face calitatea circuitelor de apa, eficienta conductelor, tipul de termostat din dotare – altfel spus functionalitatea tuturor componentelor ce le alcatuiesc. Desigur, este necesar ca toate sa se preteze si la nevoile unei familii moderne, pentru a asigura gradul de confort ideal.

Detalii importante pentru instalatii sanitare perfect functionale

Nu numai dimensionarea corespunzatoare si proiectarea  sistemului de instalatie sanitara are importanta majora la final, ci la fel de mult conteaza ca tevile folosite sa fie dedicate fiecarui tip de circuit in parte – cel de apa rece, calda, caldura, canalizare etc. De altfel, o influenta majora in acest sens o au si specificatiile tehnice, precum si bugetul pe care fiecare il are la dispozitie.

Un aspect la care ar trebui sa va raportati este faptul ca nu mai sunt la fel de utilizate tevile din plumb, respectiv din azbociment in constructii rezidentiale moderne. In fapt, acestea sunt interzise de normele Uniunii Europene, din cauza efectelor nocive pe care le au asupra sanatatii.

In schimb cele confectionate din plumb se folosesc in vederea evacuarii de ape uzate corozive, radioactive, respectiv contaminate din laboratoare si uzine. Populare si preferate de publicul larg in general pentru diverse aplicatii sunt modelele fabricate din plastic, asta datorandu-se si pretului cu mult  mai accesibil fata de celelalte alternative. Diferentele sunt date  in acest caz de rezistenta, respectiv durata de viata scazute. Dintre cele mai insemnate avantaje ale acestora, se remarca greutatea mica, costul initial redus si rezistenta crescuta la coroziune. Recomandarea noastra este achizitionarea modelelor care va asigura cel mai bun randament si totodata care sunt rentabile – exista diverse tevi moderne pentru nevoi diverse .

O alta categorie este cea a tevilor pexal sau multistrat. Pot fi usor categorisite ca fiind parte a componentelor cele mai moderne existente in prezent in sistemele sanitare rezidentiale. Asta se datoreaza faptului ca reusesc sa combine cu eficienta avantajul tevii din plastic cu cel al modelului metalic. Prezinta 3 straturi – interiorul din plastic,  intermediarul din metal – cu rol de asigurare a rigiditatii, si cel exterior din plastic – cu rol de protecție.

Se utilizeaza ca sistem inovator in retele interne de distributie a apei reci si calde, dar si a circuitelor de aer conditionat, de incalzire, precum si de incalzire prin pardoseala. Rezistenta deosebita la coroziune si la diversii agenti chimici, precum si coeficientul redus de dilatare lineara, alaturi de conductivitatea termica ideala – acestea sunt criteriile de urmarit cand vine vorba de o teava care sa asigure pierderi de energie minore, dar totodata si igiena la standarde ridicate.

Utilizata indeosebi in instalatiile pentru furnizarea de apa calda si rece, cu proprietati igienico-sanitare este teava polipropilena. Materialul sintetic prezinta o rezistenta de pana la 135 grade Celsius, avand o durata extinsa de viata. Lubrifierea materialului si flexibilitatea sa au ca rezultat pierderi de presiune mici, deci nu favorizeaza acumularea de depuneri. O calitate de luat in considerare este inofensivitatea din punct de vedere al toxicitatii. Avand in vedere normele de transport al apei potabile, reducerea posibilitatii de condensare – la minimum, in cazul instalatiilor metalice este importanta. De asemenea, tevile PPR prezinta totodata si o rezistenta crescuta la inghet.

Clasificarea tevilor utilizate in instalatiile sanitare continua cu celelalte tipuri existente pe piata. Este important ca in alegerea modelului cel mai potrivit sa se tina cont de detalii precum temperatura si presiunea apei de transportat prin acestea, tipul de centrala utilizat si parametrii acesteia, bugetul pentru proiectarea si executarea sistemului sanitar, dimensionarea acestuia, sfatul inginerului si sursa apei reci – duritatea apei etc. Nu ar trebui sa se faca exceptie nici in alegerea diverselor accesorii utile in completarea eficienta a instalatiilor. Iata care sunt aspectele de luat in considerare in alcatuirea unui sistem sanitar de exceptie, perfect functional si de durata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *