Suntem mereu in sprijinul clientilor nostri si consideram partea de consultanta una importanta. Nu doar pentru a intelege pe indelete, ci si pentru a alege un produs din gama larga din care fac parte multe altele de acelasi fel. In randurile ce urmeaza ne vom opri la categoria de cilindri pneumatici.
Sistemele pneumatice, in general vorbind, sunt intalnite in diverse domenii si aplicatii. Cu acestea pot fi efectuate miscari de impingere, tragere sau ridicare de obiecte, deschidere, respectiv inchidere de usor sau mentinerea acestora intr-o pozitie anume. De asemenea, sunt alese sistemele pneumatice pentru a indeparta sau pozitiona piese, prin actiunea de strangere.
Parte din acestea sunt cilindrii de aer. Apar adesea in manipularea si prelucrarea materialelor, la fel de bine cum sunt si parte din sistemele care au nevoie de etanseitate. Concret, daca este sa ne ghidam dupa aspect, vom vorbi despre acest accesoriu ca fiind un obiect cu corp neted, dreptunghiular.
Ce sunt cilindrii pneumatici si cand aveti nevoie de acestia
Astfel de cilindri sunt folositi la presiunea de gaz cu scopul de a crea miscari liniare. In sine, un cilindru are o camera in care intra aerul comprimat si o zona de iesire, precum si un sistem de actiune, cum ar fi adesea pistonul cu care sunt realizate efectiv lucrarile.
Cilindru cu actiune unica – in acest caz forta aerului comprimat este directionata de un solenoid supapa, din partea din spate de la piston. Pentru ca are nevoie de o cale de a iesi, exercita o forta mai mare.
Ce trebuie de asemenea de mentionat despre acest tip de cilindru cu o singura actiune este ca poate fi modificat cu un mecanism cu aer comprimat, ce va fi introdus in capatul cilindrului si in partea de piston opusa zonei unde intra aer comprimat.
In cazul sistemelor cu actiune dubla situatia se schimba
In cazul altor sistemele de cilindri cu actiune dubla sau alte tipuri de sisteme sunt folosite supape pentru injectarea a doua fluxuri de aer comprimat. Presiunea aerului comprimat impinge pistonul in afara, in timp ce o alta impinge inapoi spre pozitia initiala. Cu mai mult aer comprimat folosit, evident ca in aceste cazuri vorbim si de nevoia de control mai mare.
Camera pneumatica va avea specificatii diferite. Aici element cheie este cilindrul, care este distanta intre piston cand este extins si complet retras, precum si intervalul de presiune la care se lucreaza. Adica cantitatea minima de presiune de care este necesara pentru a se actiona cilindrul, precum si cea maxima la care se poate ajunge, pastrand in continuare siguranta de operare.
Despre alegere si consiliere
Atunci cand trebuie sa alegeti un anumit tip de cilindru pneumatic mai intai de toate triati optiunile in functie de tipul de micare generat. Apoi veti tine cont de tipul de carcasa in care pistonul este.
Echipa noastra este un real ajutor pentru cei care sunt in cautarea unor accesorii precum acesti cilindri si nu numai. In gama noastra veti gasi si suport de montare pentru cilindrii pneumatici. Detalii in pagina noastra, de unde puteti si cumpara, tehnovest.ro.