Coșul dvs.

Asistență: 0736335387 / 0738422245 / 0727724831

300.000 de produse în stoc la furnizor

Livrare în 1-3 zile lucrătoare oriunde în țară

Furtun de aer – indicatii si recomandari

Furtunul pentru sistemele de aer nu sunt cele de utilizare clasica. Sunt in principal 3 aspecte de luat in considerare. Descopera in randurile ce urmeaza cum sa alegi corespunzator furtunul de aer.

Gama noastra de furtunuri, tevi si coliere este destul de vasta si le cuprinde atat pe cele pentru aer, spiralate, clasice, mai groase sau mai subtiri.

# Lungime

Nu pare ceva dificil de ales, tine cont de nevoia fiecaruia, dupa caz, exista variante diverse. Pentru a imbunatati capacitatea de utilizare tine cont de lungimea potrivita. Poate parea ceva lipsit de importanta, dar degeaba alegi un furtun de 10 m daca nu ai nevoie de o asa lungime. Manevrarea acestuia va fi ingreunata dintr-un motiv de care te poti lipsi.

Tot la capitolul lungime aveti in vedere ca un furtun de aer scurt poate fi o optiune mai buna. Poate fi mai usor de mutat compresorul decat de miscat furtunul.

# Dimensiune

Dimensiunea unui furtun in interiorul acestuia este aspect de care depinde maxima de volum de aer ce poate fi transportata astfel. Diametrul cu alte cuvinte precum si ce presiune maxima are furtunul de aer sunt alte detalii de interes.

Daca vorbim despre scule de mana cum sunt pulverizatoarele furtunul 1/4“ este recomandat, in timp ce furtunul de 3/8” sunt alese pentru rulari de 100 de metri sau mai mult.

# Material

Un alt aspect de mare importanta se refera la materialul din care este realizat furtunul de aer. Vei dori sa alegi ceva potrivit, dar si rezistent. Ei bine performanta acestuia este in mod clar determinata de materialul din care este realizat. Optiunile pe care le ai sunt:

  • Cauciuc – furtun din cauciuc este practic varianta clasica. Rezistente, usor de bobinat, acestea raman flexibile si in conditii de inghet. Dezavantaj ar fi insa greutatea sa. In ateliere insa sunt o alegere excelenta.
  • PVC – sunt una din cele mai rentabile alegeri strict din punct de vedere al costurilor. Un minus este insa si la furtunul din PVC, faptul ca nu rezista si nu are performanta in conditii de vreme rece. Daca este folosit ocazional este o alegere buna si in plus este unul dintre cele mai ieftine variante.
  • Poliuretan sau polimida – furtunul de poliuretan este versiune moderna. Compenseaza la capitolul minus fata de variantele clasice si este adesea alegerea atunci cand este vorba de deplasare pe distante mari sau se lucreaza la sol. Doar ca nu este la fel de flexibil, vine cu tendinta de a se lega sau rasuci. De asemenea, un dezavantaj ar putea fi faptul ca nu rezista la solventi, are un grad mai mare de vulnerabilitate.

Comanda rapid

Dupa ce sunt stabilite toate aceste detalii mai ramane sa decizi cum iti este mai usor si mai practic sa cumperi. De aceea am introdus sistemul de plata online si cu posibilitatea de a plasa comenzile online din pagina noastra. In functie de ora la care este finalizata comanda poate fi primita in aceeasi zi.

Nota: fiecare tip de furtun de aer este detaliat din punct de vedere tehnic (dimensiune, bari, lungime).

Livrare gratuită

Disponibil pentru toate comenzile mai mari de 990 lei.

Retur simplu

Garanție de returnare a banilor în 14 zile calendaristice.

Garanția calității

Produsele noastre sunt 100% originale, direct de la producători.

Plată în siguranță

Datele tale financiare sunt confidențiale și nu le stocăm.