Coșul dvs.

Asistență: 0736335387 / 0738422245 / 0727724831

300.000 de produse în stoc la furnizor

Livrare în 1-3 zile lucrătoare oriunde în țară

Ghidul cumparatorului pentru fitinguri

Atunci cand ati creat o legatura profesionala cu furnizorul vostru, va este parca mai usor sa alegeti produsul necesar. Veti lua in considerare mai adesea sa cereti consiliere de specialitate.

In randurile ce urmeaza ne oprim la fitinguri. Un ghid al cumparatorului, in functie de unde si cum ar urma sa folositi acest tip de produs, va fi de mare ajutor.

Pentru ce este necesar un fiting, determina ce tip de produs este ales

  • Pentru schimbarea directiei de curgere intr-un sistem de instalatii

In acest caz aveti nevoie de un cot, fie unul sudabil spre exemplu, unde ambele capete accepta acelasi diametru de teava, fie un cot de fonta. Acesta din urma poate avea filet in interior sau interior-exterior.

Tineti cont aici de: material, rezistenta acestuia, mai ales la coroziune, la cat de usor este de utilizat, daca rezista implicit la temperaturi ridicate.

  • Pentru devierea coloanei de apa in alta directie

Aici este necesar un teu. Acesta va putea fi unul egal, cu 3 iesiri identice in ceea ce priveste dimensiunea, cat si unul redus, caz in care discutam despre faptul ca cel putin o iesire este mai mica decat celelalte.

Aici tineti cont de: dimensiuni si grosimi, de compatibilitate, dar si de materialele de fabricatie, rezistenta la coroziune, dar si ce limite de presiune exista.

Tineti cont de: curgerea fara turbulente a lichidelor ce trec prin conducte cu teu, daca rezista unor presiuni mari si daca are integritate mecanica.

  • Pentru inchiderea finala a unei tevi rotunde

Veti avea nevoie de capac sudabil bombat. Acesta poate fi util si in cazul unor derivatii sau ocoliri cel putin provizorii sau definitive, la un traseu de coloana.

Aici veti tine cont de: compatibilitatea produsului cu tevile din sistem, de dimensiuni, calitatea materialului, dar si de presiunea maxima admisa pe care o suporta.

  • Pentru reducerea dimensiunii nominale a unei coloane de instalatii


De asemenea si pentru debitul acesteia veti folosi reductii. Va sunt utile reductiile concentrice sudabile – acestea se imbina prin sudura, cu stut filetat din otel sau cu o flansa filetata. Veti trece astfel de la o instalatie imbinata cu filet la una din altfel de material.

Aici utila mai este de asemenea si reductie filet. Are o margine hexagonala care sa permita accesul la instalatie, este practic, dar si estetic.

  • Pentru fixarea etansa intre componente

In acest caz aveti nevoie de flansa cu gat si flansa plata. Prima din cele doua mentionate este rezistenta si rigida, asta datorita butucului conic, in timp ce a doua este recomandata pentru instalatii industriale, termice si cele sudate.

In cazul flanselor veti tine cont de: dimensiuni, grosime, numar de gauri de prindere, presiunea nominala, printre altele.

  • Pentru prinderea tevilor, dar si fixarea acestora

Un colier cu garnitura este necesar aici, aceasta ar trebui sa fie echipata cu 2 suruburi si saibe antialunecare.

  • Pentru conectare, respectiv deconectare rapida a tevilor din sistem


Vorbim, evident, despre racorduri, mai exact despre racord olandez, care datorita garniturilor poate crea o inchidere etansa intre componente.

Va asteptam in pagina noastra, tehnovest.ro, pentru a gasi produsele necesare.

Livrare gratuită

Disponibil pentru toate comenzile mai mari de 990 lei.

Retur simplu

Garanție de returnare a banilor în 14 zile calendaristice.

Garanția calității

Produsele noastre sunt 100% originale, direct de la producători.

Plată în siguranță

Datele tale financiare sunt confidențiale și nu le stocăm.